vineri, 7 septembrie 2012

Anghinarea din Tinos

O floare comestibilă, cu un gust foarte plăcut redefineşte reţetele clasice. Mai mult, în întreaga lume i se dedică festivaluri…
Insula grecească Tinos, scăldată de apele Mării Egee. Prea puţin cunoscută de turiştii europeni şi totuşi atât de minunată… Sute de kilometri de drumuri romane şi bizantine ce leagă astăzi satele pitoreşti din miezul insulei, o panoramă ameţitoare asupra Mării Egee, privind către Mykonos de sub un umbrar dintr-unul din satele insulei, Arnados, Dio Horia sau Triandaros. Peste 1.000 de căsuţe pentru porumbei, case în adevăratul sens al cuvântului, cu un etaj sau două, construite nu doar din lemn, ci şi din piatră sau marmură, împodobite cu forme geometrice şi stilizări ale astrului zilei (multe dintre ele datează cu secole în urmă, atunci când veneţienii ajunşi aici au început să crească porumbei pentru a-i transforma apoi în delicatese pe măsura ofertei nobililor). Citeste mai mult pe Vacantierul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu